رژیم کاهش وزن شیردهی چگونه هست؟
وقتی از خانمها در مورد زمان شروع افزایش وزنشان بپرسید، تعداد زیادی از آنها افزایش وزن دوران بارداری و بعد از زایمان را در شروع این مشکل بیاد می آورند. بارها پیش آمده خانمی با وزن مناسب باردار شده اما به علت باورهای نادرستی که در مورد نیازهای تغذیهای زنان باردار و شیرده وجود دارد، در دوران بارداری چاق شده و بعد از زایمان نیز نه تنها موفق به کاهش وزن نشده بلکه روند افزایش وزنش ادامه پیدا کرده است.
تصور نادرست در مورد نیاز بدن مادر به انرژی بسیار زیاد برای تولید شیر و از سوی دیگر بیتحرکی از علل مهم چاقی در این دوران به شمار میروند. به همین دلیل تغذیه سالم برای مادران شیرده از اهمیت بالایی برخوردار است.
رژیم دوران شیردهی
خانم ها بعد از بارداری و دوران شیردهی به دلیل تامین نیاز غذایی کودک، اشتهای زیادی به غذا پیدا می کنند و معمولا به دلیل کمبود وقت ، خستگی و بی خوابی گرسنگیشان را با کربوهیدرات های ساده جبران می کنند.
لاغری بعد بارداری کار ساده ای نیست ولی با مشورت دکتر تغذیه و راهکار های متخصص تغذیه امکان پذیر هست.
خودتان را زیر فشار نگذارید شاید تا دو ماه زمان احتیاج داشته باشید تا به شرایط اولیه جسمی برگردید. در این مدت فقط به نوزادتان فکر کنید و مطمئن باشید دکتر تغذیه با ارائه رژیم کاهش وزن شیردهی به شما کمک میکنه.
اگر شما در دوران شیر دهی مدت زمان زیادی گرسنه بمانید تغییرات ترشح هورمون ها روی شیر شما تاثیر می گذارد. پس بهتر است وعدههاى غذایی تان را به شش بخش کوچکتر در طول روز، تقسیم کنید. سعى کنید غذاها و میان وعدههاى مقوى را از پیش حاضر کنید تا مجبور نشوید در لحظه ی گرسنگی به خوراکی های مضر رو بیاورید.
سبزیجات نشاستهدار، مانند سیبزمینى پخته شده و ذرت بو داده گزینه ای مناسبی برای زمان هایی است که دلتان بهانه خوردنی می گیرد. حتی اگر از دکتر تغذیه ی خود نیز بپرسید به شما خواهد گفت که هیچ مشکلى ندارد اگر بخواهید در دوران شیردهى رژیم کاهش وزن شیردهی بگیرید، شما باید همه نوع مواد غذایى مقوى مصرف کنید.
چرا در دوران شیردهی پرخوری می کنید؟
در حقیقت در این دوران، کمبودهای غذایی بعد از زایمان، شما را به دریافت غذای بیشتر وادار میکند و از سوی دیگر، اضطراب و افسردگی که ممکن است به روانتان هجوم آورده باشد، شما را به خوردن غذای بیشتر تشویق میکند.
قبل از آنکه به فکر کم کردن حجم غذای دریافتی و رژیم کاهش وزن بیفتید، با یک آزمایش خون کامل، از نیازهای بدنتان با خبر شوید. ماه بارداری و چند ماه شیردهی، بدن شما را به چه وضعیتی وارد کرده؟ آیا از کمبود ویتامین یا ماده معدنی خاصی رنج میبرید؟ شاید همین کمبود است که میلتان به هلههوله خوری را هر روز بیشتر میکند.
گذشته از این، در این ماهها بیشتر از هر زمانی باید مراقب وضعیت روانیتان باشید و آگاهانه حالات و احساساتتان را زیر ذرهبین بگذارید. آیا این روزها غمگینتر از قبل شده اید؟ نگرانی نسبت به فرزندتان یا آدمهای دیگر شما را در تمام روز مضطرب میکند؟
علت پر خوری هم کمبود های بدنی مادر، هم تاثیرات ذهنی مثل اضطراب و نگرانی ها و هم بهم ریختن چرخه خواب و روند زندگی هست.
چرخه بهم ریخته مادران شیرده
بر هم خوردن ریتم خواب و بیداری شما در ماههای بعد از بارداری، تعادل هورمونهایتان را بر هم خواهد زد و احتمال چاق شدن شما را هم بالا خواهد برد. فراموش نکنید که بیخوابی و فعالیت بیش از اندازه، ریتم طبیعی بدنتان را برهم خواهد زد. گذشته از این، اگر با نظر متخصص یک رژیم کاهش وزن شیردهی را انتخاب کردهاید، از پزشکتان در مورد مصرف مولتیویتامینهای مناسبی که میتوانند به تامین نیازهای بدنتان کمک کنند بپرسید. شاید مولتی ویتامینهای ضروری در دوران بارداری هم هنوز برای مصرف مناسب باشند.
درست است که نمیتوانید تا چند ماه ساعت خوابتان را تنظیم کنید، اما لااقل میتوانید از فرصتهای خواب کودکتان برای بیشتر استراحت کردن استفاده کنید. پس انتظار زیادی از خودتان نداشته باشید و لااقل تا دو ماه جز رسیدن به کودکتان و فرصت دادن به بدنتان برای ترمیم شدن، برنامه دیگری را در اولویت قرار ندهید.
اول ریتم زندگیتان مرتب کنید و خوراک و تغذیه بدن خود و کودک تنظیم کنید بعد به فکر بقیه کارها باشید.
نکات مهم برای کاهش وزن شیردهی
- در رژیم لاغری در دوران شیردهی، وقتی گرسنه هستید سراغ خرید کردن و در معرض دیدن خوراکی ها قرار نگیرید.
- فهرستی از مواد لازم تهیه کنید و اضافه خرید نکنید با خود تنقلات و شیرینی و..، به خانه نیاورید.
- بشقاب غذایتان را کوچک تر کنید.
- آهسته غذا بخورید و تا لقمهای را کاملا نجویده و قورت ندادهاید، قاشق را برای لقمهی بعدی پر نکنید. با آهسته خوردن، زودتر احساس سیری خواهید کرد.
- برای میانوعده ها به سراغ غلات کامل یا سبزیجات و میوه ها بروید.
- با مصرف لبنیات کم چرب، میزان مصرف چربی و انرژی را کاهش دهید. قبل از پختن گوشت، چربی هایش را جدا کنید.
- غذاهای فاقد قند یا دارای قند کم مصرف کنید. یادتان باشد که محصولات غذایی با برچسب کم چربی معمولا قند زیادی دارند. محصولاتی که حاوی میوه یا آبمیوه هستند و برچسب «فاقد شکر اضافی» دارند نیز معمولا بهاندازه سایر نوشیدنیها دارای قند و شیرینی هستند. به محتوای انرژی هر محصول (میزان کیلوکالری) که روی بسته درج میشود هم توجه داشته باشید.
- بیشتر ورزش کنید.
رژیم مادران شیرده برای همه یکسان هست؟
خیر رژیم کاهش وزن شیردهی نسبت به شرایط شما نوشته میشه. مثلا مادرانی که دچار بیماریهای خاصی مانند سلیاک هستند یا حساسیتهای غذایی دارند و بنابه شرایط خاص پزشکی-درمانی باید از رژیم غذایی ویژهای پیروی کنند.
استفاده از رژیمی متعادل در هر شرایطی مقدور است و باعث میشود مادر توانایی شیردهی به نوزادش را داشته باشد. ضمن اینکه شیردهی حتی در شرایط خاص همچنان مفید است و در آینده از بروز مشکلات مادر در کودک جلوگیری میکند.
درصورتی که در چنین شرایطی هستید و دقیقا نمی دانید از چه رژیمی برای دوران شیردهی استفاده کنید برای دریافت مشاوره و ارزیابی وضعیت تان بهتر است از مشاوره رایگان رژیم غذایی آنلاین اندام زیبا استفاده کنید.
حساسیت غذایی کودک را چکار کنم؟
بعضی از کودکان دچار حساسیت های غذایی هستند و نسبت به موادی که در شیر مادر وجود دارد، واکنش نشان میدهند. واکنش نوزاد به غذایی که میخورد به دو شکل حساسیت یا عدم تحمل غذایی نمود پیدا میکند. نوزادان معمولا نسبت به شیر گاو، فندق، آجیلهای درختی و تخممرغ حساسیت دارند.
ممکن است که نوزادان در کنار حساسیت غذایی دچار عدم تحمل غذا هم بشوند. این مشکل میتواند به تنهایی یا در کنار حساسیت غذایی رخ دهد. احتمال دارد که نوزاد نسبت به شیر مادر واکنشهایی نشان دهد. برای اینکه بدانید نوزادتان دچار حساسیت غذایی است یا نه، باید از متخصص کمک بگیرید.
هر مادر و فرزندی، سیستم بدنی و شرایط خاص خود را دارد. در صورت حساسیت داشتن کودک، متخصص خود را در جریان بگذارید. در دوره های رژیم کاهش وزن شیردهی ،قبل از نوشتن برنامه ،تمام موارد پرسیده می شود و بعد نسبت به شرایط مادر و کودک برنامه نوشته میشود.
جای نگرانی از بابت حساسیت ها در دوره های رژیم کاهش وزن شیردهی در تیم اندام زیبا نداشته باشید.