میوه های مفید و غیرمفید در دوران شیردهی

سوالات زیادی در خصوص میوه ها از من میپرسید که ایا فلان میوه را در شیردهی بخوریم یا نه؟ خوبه یا مضره؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا جواب سوالاتتون بگیرید.

مادران در دوران شیردهی، هندوانه را نخورید

قسمت وسط هندوانه که حالت پرزی و خمیری دارد به رنگ های قرمز و نارنجی است خطر بیشتری برای ایجاد واکنش های آلرژیک در نوزاد را به همراه دارد و در نوزادان خطرناک است که با علائم بیقراری، قرمزی و بثورات پوست مشخص می شود.

مادران باردار و شیرده هندوانه حاوی نیترات نخورید

هندوانه را بهترست در فصل خود تهیه کنید. هندوانه هایی که در خارج فصل به فروش میرسد برای اینکه زودتر برسد به آن کودک شیمیایی حاوی نیترات میزنند و هندوانه مانند اسفنج کود را به خود جذب میکند. البته این در برخی هندوانه های تابستانی نیز وجود دارد😔و نیترات مضرات زیادی در دوران بارداری بر جنین و در دوران شیردهی برای نوزاد دارد.

👈مضرات نیترات دوران بارداری: مصرف مواد غذایی حاوی نیترات خطر سقط جنین، بروز آنومالی ‌های مغزی و اسکلتی در جنین را تا 4 برابر افزایش می‌دهد. علاوه بر آن مادر را دچار ناراحتی معده و مشکلات گوارشی می کند.

👈مضرات نیترات دوران شیردهی: نیترات به راحتی از طریق شیرمادر وارد بدن نوزاد می شود. ارگانیسم بدن نوزاد تا یک سالگی قادر به مقابله با آن نیست و اولین نگرانی خطر ابتلا به «سندرم کودکان آبی» هستند. که متهموگلوبینمی زمانی رخ می دهد که نوزاد براثر نیترات دچار مسمومیت می شود و خون نوزاد به علت مسمومیت، کمتر قادر به حمل اکسیژن است. نوزادان مبتلا به این مسمومیت، به رنگ آبی خاکستری در می آیند و به کمک پزشکی اضطراری نیاز دارند و دیگر خطر نیترات برای نوزادان ابتلا به سرطلان است.

گلابی پس از زایمان و شیردهی بخوریم؟

گلابی پس از زایمان و شیردهی بخوریم؟

مادران می بایست در روزهای ابتدایی پس از زایمان از مصرف گلابی اجتناب کنند. از آنجایی که گلابی میوه ای سرد است، می تواند به معده و طحال آنها آسیب بزند. مادران در دوران شیردهی می بایست مصرف گلابی را به یک عدد در روز محدود کنند. زیرا میتواند موجب

مصرف خیار در دوران نقاهت پس از زایمان و شیردهی

از آنجایی که خیار به عنوان یک خنک کننده (سردی) گیاهی شناخته شده است، توصیه نمی شود که پس از زایمان مصرف شود. علاوه بر آن موجب سوهاضمه و رودل کردن مادر می شود. در دوران شیردهی نیز علاوه بر ایجاد و تشدید کولیک نوزاد موجب اسهال شدن او نیز می شود. توصیه می شود در دوران شیردهی مقدار کم بصورت سالاد و همراه غذا مصرف شود.

بیشتر بخوانید: در بارداری چه میوه هایی بخوریم؟

‍فواید فوق العاده مصرف انجیر و انجیر خشک در دوران شیردهی و پس از زایمان

انجیر یا انجیر خشک سرشار از ویتامین A ، ویتامین B1، ویتامین B2، آهن، کلسیم، فسفر، سدیم، منگنز، کلر و پتاسیم؛ میوه یک میان وعده فوق العاده در دوران بارداری و شیردهی است. فواید فوق العاده انجیر در دوران شیردهی شامل موارد زیر می باشد:

  • خوش طعم کردن شیرمادر
  • افزایش و مغذی سازی شیرمادر
  • مفید برای کاهش وزن مادرانی که دچار اضافه وزن شده اند.
  • درمان یبوست مادر و نوزاد
  • درمان دیابت
  • پیشگیری از کم خونی
  • درمان برونشیت،سرفه و آسم
  • سلامت موی مادر، پیشگیری از ریزش و تقویت رشد مو
  • جلوگیری از آکنه

دقت کنید: زیاده روی در مصرف انجیر موجب ایجاد نفخ در نوزاد می شود.

افزایش شیرمادر با خربزه

خربزه برای تقویت اشتها مفید است و دارای ویتامین های A و B و C می باشد و دارای کلسیم، پتاسیم، فسفر و ضد سرطان و ضد انعقاد خون و سکته می باشد. این میوه در درمان سل، سوختگی های روی پوست، عطش، کم خونی، بی اشتهایی، نرم کردن سینه، نقرس، سنگ کلیه،‌ کمبود شیر مادران،‌ خشکی پوست، نفخ و غیره مفید است.

همچنین خربزه چون دارای قند استو اثر مفیدی در اشخاصی که مبتلا به سل ریوی و یا کم خونی های مختلف هستند برجای می گذارد. ویتامین A موجود در آن سلول های بدن را ترمیم کرده و یکی از عوامل تجدید جوانی می شود. خربزه و طالبی سرشار از آب بوده و برای رفع عطش و تقویت اشتها مفید و موثر هستند.

خواص درمانی خربزه

  • خربزه دارای ویتامین A است، از این رو در ترمیم و تجدید سلول های بدن نقش دارد.
  • خربزه با داشتن خاصیت ادرارآور بودن در بیماری های سنگ کلیه و مثانه مفید است. در این بیماری ها باید نمک و فلفل کمتر خورده شود.
  • سرشار از ویتامین های A و B و C و سلولز است.
  • خربزه به علت دارا بودن خاصیت ملین، برای معالجه یبوست تجویز می شود.
  • اگر گوشت خربزه را له کنید و به صورت مرهم روی سوختگی های سطحی پوست بدن بگذارید، آن را معالجه خواهد کرد.
  • تخم خربزه برای سرفه حاد، درد سینه و حلق و تب های شدید مفید است.
  • خربزه باعث افزایش شیرمادران در دوران شیردهی می شود.
  • برای اشخاص مبتلا به سل ریوی و کم خونی مفید است.
  • خربزه، رنگ چهره را روشن می کند و بیماری استسقاء (احساس تشنگی دائمی) را درمان می نماید.
  • به هضم غذا کمک می کند و رودل را برطرف می نماید.
  • خربزه برای مقابله با استرس و خستگی مفید است.
  • خربزه معده و روده ها را شستشو می دهد.
  • ضد یرقان است.

افزایش کیفیت و مقدار شیرمادر با ملون

افزایش کیفیت و مقدار شیرمادر با ملون

ملون حاوی ویتامینB ،ویتامین A ،ویتامین C، بتاکاروتن، لووتیوئید، زاکسنتین و مواد معدنی روی، منیزیم، پتاسیم و کلسیم است. 90 درصد این میوه آب است. مصرف این میوه در دوران شیردهی تاثیر قابل توجهی در افزایش شیرمادر دارد.یک فنجان ملون تنها ۶۰ کالری دارد. مصرف این میوه به عنوان میان وعده در کاهش وزن پس از زایمان مفیدست.

اگر پس از مصرف ملون دچار نفخ می شوید تنها آب آنرا مصرف کنید.

مصرف نخود فرنگی پس از زایمان

نخود فرنگی یک غذای سالم پس از زایمان است. غنی از فیبرهای رژیمی است و به حفظ سلامت سیستم گوارش کمک می کند. از یبوست جلوگیری میکند. غنی از آهن است به جلوگیری از کم خونی کمک کند و خون های از دست رفته در هنگام زایمان را دوباره تامین میکند. در نهایت، غنی از ویتامین C است. سیستم ایمنی مادران را افزایش می دهد که بعد از زایمان ضعیف شده اند.

نخودفرنگی دوران شیردهی

نخودفرنگی منبع خوبی از پروتئین گیاهی و فیبر غذایی است که برای هر دو مادر و نوزاد در حال رشد مفیدست. با این حال، نخودسبز یکی از مواد غذایی است که می تواند در نوزاد ایجاد گاز کند و نفاخ است. از این رو، توصیه می شود که میزان مصرف خود را برای جلوگیری و تشدید دردهای کولیکی نوزاد کاهش دهید.

مصرف توت فرنگی دوران شیردهی

معمولا پزشکان توصیه می کنند هیچ ماده غذایی از رژیم غذایی خود در دوران شیردهی حذف نکنید. داشتن یک رژیم غذایی مغذی با انواع غذاهای سالم به شما کمک می کند تا سلامتی خود را حفظ کرده و شیر خود را با مواد مغذی مورد نیاز برای رشد مناسب نوزاد خود غنی کنید. اگر به توت فرنگی آلرژی ندارید، می توانید با خیال راحت آنها را در رژیم غذایی خود قرار دهید. با این حال، پس از مصرف واکنش های نوزادتان بررسی کنید، زیرا توت فرنگی می تواند علائم خاصی را در درصد کمی از شیرخواران به همراه داشته باشد.

تامین مواد مغذی

توت فرنگی سرشار ویتامین ها و مواد معدنی که برای سلامتی و رشد نوزاد شما بسیار مفیدست. بسیاری از مادران شیرده در معرض کمبود آهن هستند و اضافه کردن توت فرنگی به رژیم غذایی خود میتوانند آنرا تامین کنند یک فنجان توت فرنگی حاوی 0.68 میلی گرم آهن است که نیاز روزانه شما 9 میلی گرم است یک فنجان توت فرنگی همچنین مقدار کمی از کلسیم، منیزیم و پتاسیم را تامین می کند.

توت فرنگی یک منبع عالی ویتامین  Cاست. 97.6 میلیگرم ویتامین C در هر 1 فنجان توت فرنگی وجود دارد. این در حالی است که نیاز روزانه شما به این ویتامین 120 میلی گرم است.

گاز

توت فرنگی می تواند سبب ایجاد گاز و ناراحتی در شیرخواران شود. اگر نوزاد شما نفخ داشته باشد، احتمالا گریه می کند و پاها را به سمت قفسه سینه میبرد. اگر با این نشانه ها روبرو شدید و در چند ساعت گذشته توت فرنگی خورده اید ممکن است از عوارض آن باشد. سایر میوه هایی که ممکن است باعث ایجاد نفخ شوند عبارتند از پرتقال، گریپ فروت، لیمو، کیوی و آناناس.

واکنش آلرژیک

غذاهای با آلرژی بالا از طریق شیر مادر به جنین منتقل می شوند. توت فرنگی غذای بسیار آلرژیک است، اگر سابقه خانوادگی آلرژی به توت فرنگی دارید، از متخصص اطفال کودک خود بپرسید که لازمست آنرا از رژیم غذایی خود حذف کنید یا خیر.

علائم یک واکنش آلرژیک می تواند شامل احساس خستگی، احتقان، اسهال و بثورات پوستی باشد. اگر کودک شما پس از اینکه توت فرنگی خوردید، یکی از این علائم را نشان دهد، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید.

فواید فوق العاده شلغم در دوران شیردهی و بارداری

شلغم در دوران شیردهی و بارداری

مادر باردار یا شیرده اگر سرماخورده اید شلغم را خوب بشویید، بدون اینکه سر و ته آن را بگیرید داخل آب بگذارید بپزد. پس از پخت نوش جان کنید بدون شک بسرعت سرما خوردگیتان درمان میشود. (جداکردن سر و ته شلغم خواص آنتی بیوتیکی آن را از بین میبرد)

اگر گلو درد دارید آب پخته شلغم را قرقره کنید. خوردن آب شلغم درمان کننده جوش صورت است و حافظه مادر را تقویت می کند. شلغم به دلیل داشتن ویتامین B1 از کمخونی جلوگیری و آنرا درمان میکند. اگر مادر در دوران شیردهی شلغم بخورد، کودک استخوان های محکمی خواهد داشت و زودتر دندان در می آورد. راه می رود و حرف میزند و بدنش نسبت به بیماری ها مقاوم تر خواهد بود.

شلغم چهره و پوست جنین را زیبا میکند. موجب افزایش هوش جنین می گردد. مصرف شلغم در بارداری ، موهای پرپشت،چشم های سالم، شفاف و درخشان را به کودک شما هدیه می دهد. شلغم برای رشد و نمو استخوان های جنین مفیدست و موجب تقویت اسکلت مادران باردار می شود. تنها یک فنجان شلغم پخته، یک پنجم نیاز روزانه مادر به کلسیم را برآورده می کند.

شلغم موجب افزایش و مغذی سازی شیرمادر میشود. آرام بخش و ترمیم کننده سریع زخم ها بوده و برای تقویت کبد مفید است. به علت داشتن فیبر، پاک کننده قوی روده هاست و یبوست را درمان میکند. خواص تسکین دهنده شلغم، آن را به داروی طبیعی خواب آور برای مادران باردار تبدیل کرده است. برای بهبودی شقاق، شستشوی ناحیه مبتلا با آب جوشانده شلغم نیز مفید است.

در رژیم های تیم اندام زیبا برای مادران شیرده، رژیمی سرشار از خوراک های ارزشمند و مفید نوشته می شود که خیلی راحت خوش اندام می شوند. اگه نمیدونی در این دوران چه خوراک هایی بخوری و چه خوراکهایی ممنوع هست، کافیه همراه تیم اندام زیبا شوی تا بدون دردسر خوش اندام شی

مصرف کیوی شیردهی،تازه مادران در مصرف کیوی احتیاط کنید

  • مادرانی که تازه زایمان کرده اند، بدلیل طبع سرد کیوی بهتر است این میوه را مصرف نکنند.
  • مصرف این میوه میتواند طعم شیر را تغییر دهد پس در ۳ یا ۴ ماه اول تولد می بایست محدود شود.
  • مصرف این میوه ممکن است در نوزاد واکنش های آلرژیک و بثوراک پوستی ایجاد کند.
  • مصرف این میوه می تواند کودک را دچار ناراحتی گوارشی و کولیکی کند. در ۴ ماه ابتدایی تولد محدود کنید.

آب هویج بهترین نوشیدنی برای افزایش شیر مادر

مصرف یک لیوان آب هویج برای صبحانه یا ناهار تاثیر شگفتی در شیردهی دارد. هویج حاوی بتاکاروتن پیش نیاز ویتامین A است که مکمل شیردهی مناسبی بوده و موجب افزایش کیفیت شیردهی می شود. آب هویج به تقویت شیردهی و افزایش حجم شیر کمک می ‌کند. هویج از سبزی ‌های مغذی سرشار از بتاکاروتن و فیتواستروژن‌ هاست. به همین دلیل نوشیدن آب آن به روند شیردهی کمک می ‌کند و عادت به خوردن آن به خانم ‌های شیرده توصیه می ‌شود.

شما می توانید علاوه بر آب هویج به صورت خام، بخارپز و یا حتی در سوپ استفاده کنید. پس از نوشیدن آب هویج و یا مصرف هویج ممکن است در نوزادان سفیدپوست کف دست و پاها زرد شود. این تغییر رنگ بدون ضررست و هیچ مشکلی برای نوزاد ایجاد نمی کند.

مصرف هویج در طول دوران شیردهی ذائقه نوزاد را به مصرف سبزیجات عادت می دهد که برای داشتن یک زندگی سالم رژیم غذایی حاوی سبزیجات اهمیت ویژه ای دارد.

مصرف سیب در دوران شیردهی

مصرف سیب در دوران شیردهی

  • سیب غنی از روی است. روی یک آنتی اکسیدان قوی است. هنگامی که از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل می شود، روی باعث تقویت سیستم ایمنی نوزادان می گردد.
  • سیب همچنین حاوی ویتامین C است که این ویتامین بطور طبیعی می تواند به تقویت سیستم ایمنی مادران و نوزاد کمک کند.
  • سیب همچنین حاوی ویتامین A، E، B1، B2، فولات و مواد معدنی مانند مس، کروم است که برای مادران شیرده و رشد نوزادان بسیار مفیدست. موجب مغذی سازی و افزایش شیرمادر می شود.

خرمالو میوه فوق العاده در دوران شیردهی

خرمالو سرشار از ویتامین ث است و این ویتامین را برای شیرمادر تامین می کنید. موجب تقویت سیستم ایمنی مادر و نوزاد می شود. همچین از کمخونی مادر جلوگیری کرده و روند رشد حرکتی و مغزی نوزاد را سرعت می بخشد.

سایر مزایای خرمالو در دوران شیردهی: فشار خون را تنظیم میکند و از سرطان، سرماخوردگی، بی خوابی و استرس جلوگیری می کند.

فواید مصرف انار در دوران شیردهی

خوردن انار در دوران شیردهی بسیار توصیه می‌ شود. مصرف انار در دوران شیردهی موجب افزایش شیرمادر، شفاف شدن پوست نوزاد و بهبودی سریعتر پس از زایمان می شود‌. همچنین دانه های انار برای جلوگیری از افسردگی و نگرانی بسیار مفید بوده و موجب شادابی و افزایش کیفیت شیرمادر می گردد.

فواید مصرف گوجه سبز دوران بارداری و شیردهی

  • گوجه سبز اشتهاآور و سرشار از ویتامین B و برای مادران باردار و شیرده که دچار استرس و افسردگی هستند بسیار مفیدست.
  • گوجه سبز سرشار از انواع آنتی اکسیدان (مواد جلوگیری کننده از تشکیل رادیکال‌های آزاد در بدن مادر دفع سموم بدن شده و از استرس اکسیداتیو در بدن مادر جلوگیری کرده و خطر آسیب سلولی به مادر و جنین داخل رحم آنها را کاهش میدهد) مانند اسیدسیتریک و ترکیبات فلاونوئیدی است.
  • دارای مقادیر مناسبی از ویتامین «سی» – C – نیز هست و در تقویت لثه ‌ها، نقش موثری دارد.
  • این میوه موجب کاهش چربی خون و فشارخون می شود.
  • همچنین گوجه سبز دارای مقداری اسیدبنزوئیک است که خاصیت ضدمیکروبی دارد و از عفونت بدن مادر جلوگیری میکند.
  • مصرف گوجه ساز موجب تعادل اسید در جریان خون بدن می‌شود و به علت دارا بودن ویتامین «سی» در سلامت مینای دندان موثر است.
  • گوجه سبز مقادير زيادي پتاسيم و فلور هم وجود دارد كه فلور در سلامت دندان ‌ها موثر است و پتاسيم هم در كاركرد بافت عضلانی و عضله قلب تاثير بالايی دارد.

نکاتی که در مورد مصرف گوجه سبز حتما باید رعایت کنید

گوجه‌سبز طبعی سرد دارد و بهتر است برای جلوگیری از نفخ، آن را با مقدار بسیار کمی نمک و کمی نعناع مصرف کنید. مصرف زیاد نمک با گوجه سبز به مینای دندان آسیب میرساند. استفاده از گوجه سبز در تهیه لواشک و خورش‌ ها علاوه بر بهبود طعم آن، میزان ویتامین «سی» آن‌ ها را افزایش می ‌دهد.

گوجه سبز‌های ریز که هسته‌ های شفاف و تردی دارند و برخی افراد بویژه کودکان این هسته‌ها را می‌خورند باید مراقب این هسته ‌ها بود. زیرا آن ‌ها دارای ترکیبات سمی سیانیدریکی بوده و تاثیرات نامطلوبی بر بدن بویژه روی گلبول‌های قرمز خون دارند. با وجود تمام خاصیت ‌های مثبت تغذیه‌ای، مصرف زیاد گوجه سبز مسهل بوده و لازم است که میزان مصرف آن مخصوصا در طول بارداری و شیردهی حتما کنترل و متعادل باشد. گوجه سبز را از ۳ سالگی میتوانید به کودک بدهید.

مصرف چاقاله بادام در دوران شیردهی ممنوع

به مادرانی که فرزند آن‌ ها در سنین شیرخوارگی است به شدت توصیه می‌ شود از خوردن مواد غذایی نفاخ مثل چاغاله بادام پرهیز کنند. زیرا عوامل نفاخ موجود در آن می‌ تواند از راه دستگاه گوارش جذب و از طریق خون وارد شیر مادر شود و کودک با مصرف شیر مادر دچار دل درد شود. با توجه به حساس بودن کودک در این مرحله از رشد، می‌ تواند برای او خطرناک باشد.

سخن پایانی

در این مقاله تلاش شد انواع میوه ها گفته بشه. اما مبحث میوه ها طولانی و ساعت ها میشه در موردشون صحبت کرد. اگر میوه ای را نمیدونید بپرسید در نظرات و براتون پاسخ داده میشود. هدف از اموزش میوه ها، انتخاب درست شما مادران عزیز هست. تیم رژیم آنلاین اندام زیبا در ابتدا سلامتی شما و سبب اندام زیبا براتون خواستار هست که امیدوارم با مقالات و مطالب بتونیم کمکی برای شما عزیزان باشیم. ممنون که همراه ما هستید و با معرفی ما به دوستانتون از ما حمایت می کنید.

4.5/5 - (13 امتیاز)

دیدگاهی نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *