غذا مبنا اصلی یک زندگی است از طریق تغذیه کردن، ما انرژی داریم، رشد میکنیم و فعالیت های روزانه مان را انجام میدهیم. از جهت دیگه ای، اگه نگاه کنیم غذای ناسالم باعث بیماری می شود و در رشد ما اختلال ایجاد می کند و فعالیت های عادی روزانه ما را مختل می کند.
سلامت به معنای سلامت بدن، سلامت ذهن، هر دو نیازمند تعادل هستند. تعادل در همه چیز، در فعالیت بدنی، فعالیت فکری و اجتماعی، به خصوص تغذیه از واجبات سلامت بدن هست. پژوهش های علمی نشان می دهد که سه چهارم بیمارها توسط تغذیه نامناسب ایجاد میشوند و یا بدتر می شوند.
برعکس آن هم هست ما با عادت های نادرست غذایی می توانیم پیشگیری کنیم از خیلی از بیماری ها، و یا از بیماری ها کم کنیم. همه چیزهایی که ما میخوریم و می آشامیم تاثیرات مستقیم خودش را روی بدن ما می گذارد، حالا مواد غذایی باشند یا دارو.
پس ما هستیم که تغییرات مثبت یا منفی میگذاریم روی سلامت بدن خودمون، چون ما تصمیم میگیریم چی بخوریم و چی نخوریم
بخصوص الان که با پیشرفت علم تغذیه پزشکی، میدانیم که هر ماده غذایی از چه اجزایی تشکیل شده، پس می توانیم فواید و ضررهایش را ارزیابی کنیم و بپذیریم و بعد تصمیم بگیریم.
البته که می دانیم بسیاری از بیماریها هستند که منشا تغذیه ندارند و راهی جز درمان به وسیله دارو برای شان نیست اما در همین راستا تغذیه پزشکی، در کنار درمان دارویی، راه درمان را آسان تر و سریع تر می کند. البته از فرد به فرد دیگر، به دلیل جنسیت، پارامترهای خونی و ژنتیک، سن، قد، با همدیگر متفاوت هستند.
نکته مهم دیگر در تعادل مصرف مواد غذایی، تاثیری هست که بر روی سیستم ایمنی بدن می گذارد. هر چه گروه های غذایی مختلف به صورت درست و به اندازه به بدن ما برسد، بدن ما را در مقابل بیماری هایی که ممکن است در آینده بهشون مبتلا بشیم ایمن می کنیم.
اهمیت تغذیه برای سلامتی و درمان بیماری ها
واقعیت این هست که گاهی برای بعضی از بیماری ها مثل آلرژی های مختلف، مثل مشکلات گوارش، به خصوص رفلاکس معده، مسائلی مثل سندروم روده تحریک پذیر و امثال آنها، با تغییرات غذایی می توانیم کاملاً آن را کنترل کنیم. در این حالت فرد، بدون هیچ شکایتی، از آن به بعد، به راحتی و بدون مشکل به زندگیش ادامه بدهد.
یکسری بیماری های دیگر هم هست مثل کبد چرب، دیابت نوع ۲، اختلالات متابولیسم، که به خصوص، خیلی عجیب امروزه رشد زیادی از درگیر شدن افراد می بینیم، در مورد آنها هم، اولین قدم برای بهبود، در کنار دارو درمانی، تغییرات غذایی هست.
حال اینکه تغییرات غذایی چقدر زمان میبرد تا تاثیر خودش را روی بدن فرد بگذارد، در بین افراد مختلف، متفاوت است. اگر هدف کاهش وزن باشد خیلی سریع تر و اگر تغییرات متابولیسم باشد زمان طولانی تری می برد مثل چند هفته یا چند ماه ممکن است نیاز باشد.
بیشتر بخوانید: بیماری رفلاکس مری به معده و درمان آن
تاثیرات تغذیه بر تناسب اندام و لاغری و چاقی
اما اینجا بعد از تصمیم گیری برای تغییر سبک تغذیه مون یک نکته، خیلی اهمیت دارد این است که رژیم غذایی شما باید جوری طراحی شده باشد، که در طولانی مدت بتوانید آن را اجرا کنید و به آن پایبند باشید. همه کسانی که مشکل اضافه وزن دارند می دانند رژیم غذایی که آنها را محدود میکند و غذاهایی را برای آنها به صورت کامل حذف میکند در طولانی مدت جوابگو نیست.
از لحاظ روحی و روانی هم، تاثیرات منفی را بر روی آن فرد می گذارد و بعد از اینکه چند بار رژیم بگیرید و به دلایل مختلف رژیم را رها کنید، مثلا خسته شده باشید یا نتوانید تحمل گرسنگی را داشته باشید، یا اختلال خلق و خو و هورمون ایجاد شده باشد و مجبور شوید رژیم را رها کنید و بخواهید به روال سابق برگردید و مثل قدیم غذا بخورید، اول از همه وزن شما برمی گردد به وزن سابق شما.
تاثیری که شکستن رژیم بر ذهن و روح شما به عنوان کسی که پایبند نبوده و یا به قولی که به خودش داده عمل نکرده، تاثیرات جبران ناپذیری بر روی عزت نفس شما به جز آسیبی که به بدن شما وارد می شود می گذارد.
از نظر روحی شکستن رژیم باعث اسیب روحی در کنار اسیب جسمی هست
پس اهمیت دارد که چه رژیمی میگیرید:
- رژیمتون اصولی هست؟
- نسبت به شرایط شما نوشته شده است یا نه؟
- هیچ ماده غذایی حذف نشده باشد.
- بتوانید آن را ادامه دهید
رژیم غذایی درست و تغییر سبک زندگی
افرادی که به بیماری دارند رعایت بیشتری برای رژیم غذاییشون، از تغییر سبک خوراک و تغذیه شده، انجام می دهند چون به دلیل اختلالاتی که اون غذا با آن بیماری داره، یا داروی که فرد مصرف میکنه، در نتیجه به همان اندازه هم، بیشتر رعایت می کنند.
ولی کسانی که فقط دچار اضافه وزن هستند و ممکنه در مراحل اولیه یکسری بیماری ها باشند، نیاز به دلایل محکم تری برای متقاعد کردن خودشون، برای پایبند بودن، با دگرگونی و یا اصطلاحاً رژیم غذایی دارند.
پس برای تغییر سبک غذای کلی زندگی، نیاز به دگرگونی هست.
رژیم غذایی اصولی در واقع رژیمی هست که با سبک زندگی ما همراه باشه، در طولانی مدت قرار نیست چیزی کنار گذاشته بشه و یا غذاهایی که دوست نداریم رو بخوریم. برعکس برای تغییرات عادات غذایی از علاقهمندی ها شروع می کنیم و آرام آرام عادت های بد و ناسالم را پیدا می کنیم و بررسی می کنیم و براشون جایگزین های مناسب می گذاریم.
اگر لازم باشد علتها ریشه یابی بشود، علت تغذیه و عادت های اشتباه می تواند موارد زیر باشد:
- استرس
- کم خوابی
- کار زیاد
- مسائل و مشکلات روحی روانی
بعد از آن متخصص تغذیه با برنامه غذایی متناسب برای شخص می تواند کمک شایانی برای سلامتی و تناسب اندام آن فرد باشد.
تغذیه اصولی و متناسب با شرایط شما
بدون حذف هیچ غذایی
بدون محدودیت خوراک
همراه با پشتیبانی ۲۴ساعته
میتوانید از تیم اندام زیبا، دریافت کنید
دیدگاهی نیست